Vickies nyttiga kanelbullar

Deg:
50 gram jäst
100 gram Kesella gourmet, 10 procent, 10 procent
1 deciliter honung
1 tesked kardemumma
1 tesked kanel kanel
1 tesked salt
2 matskedar psylliumfrön
1 matsked linfrön, krossade
7-10 deciliter dinkelmjöl

Fyllning:
100 gram Kesella gourmet, 10 procent
3 matskedar kanel
1/2 deciliter honung
1 uppvispat ägg
1 deciliter hackad mandel
1 matsked linfrön, krossade

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull på låg värme till 37 grader, fingervarmt. Balnda ner den ljumma mjölken med kesella.
Häll blandningen över jästen och rör tills allt löst sig.
Tillsätt honung, kardemumma, kanel och salt, och rör om.
Häll i psylliumfrön, linfrön och mjölet, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper från skålen.
Låt degen jäsa under bakduk. Ta sedan upp degen och knåda den innan du kavlar ut den på mjölat bakbord. Bred på kesella, pudra över kanel oh ringla över honung.
Rulla ihopa degen till en rulle och skär cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna i en bakform och låt jäsa under bakduk i ytterliggare 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna bullarna med uppvispat ägg och strö över sötmandel. Grädda mitt i ugnen i cirka 6-7 minuter.
Låt svalna på galler.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".