1 av 3
Erik Söderlind i förmiddagsstudion. Foto: Malin Nilsson/SR
2 av 3
Foto: Lennart "Lelle" Grankvist i Veberöd.
3 av 3
Erik Söderlinds drake. Foto: Malin Nilsson/SR
torsdagen 25 november

Rosa tygåsna var leksaksdesignerns bästa vän

Årets julvärd i Sveriges television 2010 presenterades under förmiddagens sändning: André Pops! Vad tycker du om SVTs val? I studion satt leksaksdesignern Erik Söderlind som jobbar på BRIO och han var den som fick berätta nyheten för dig som lyssnar.

Erik Söderlind är en av alla som jobbar på BRIO med att designa leksaker till framtidens barn. När han själv var liten var hans favorit leksak en rosa tygåsna med vingar som hans små playmobil-gubbar kunde åka på.

Trots att Erik jobbar med leksaker har han fullt av dem i lägenheten också. Den allra finaste köpte han i Hongkong och det är en robot med många fina detaljer. Han gillar också att rita, vilket ju är praktiskt om man är designer. Med sig till studion hade han ett skissblock som han alltid bär med sig. Där fanns bland annat den här bilden på en drake som han gjort.

Vill du höra intervjun med Erik igen hittar du den i lyssningsarkivet mellan 10.30-11.30 den 25 november.

Kommentera gärna vad du tycker om årets julvärd och slutligen grattis till Lennart "Lelle" Grankvist i Hästveda som skickade in den vinnande bilden i förmiddags tävling om vilken framsida vår webbjulkalender ska ha. Det vinnande motivet blev Lelles Domherrar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".