Julrecept

Citronsill från Märtha

  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten purjolök
  • rikligt med dill

Lag:

  • saften av 2 citroner
  • 1½ - 2 dl strösocker
  • 1 - 1½ dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 1 tsk hel vitpeppar

Gör så här:

Blanda samman allt till lagen och låt den koka upp och sedan sakta sjuda några minuter.

Låt den kallna. Sila den.

Skölj sillfiléerna och skär dem i sneda bitar.

Skala och finhacka löken, skär purjolöken i tunna skivor och klipp dillen grovt

Lägg sillen varvvis med lök, purjolök och dill. Häll den kalla lagen över och sätt på lock.

Låt citronsillen stå och dra kallt minst 1 dygn innan serveringen.

Lycka till och smaklig spis!!!

Hälsningar Märtha Petersson.