Double Chocolate Cheesecake

1 Form 

  • 200 gr Mjölkchoklad
  • 100 gr Vit choklad (gärna Lindt smaksatt med lite vanilj
  • 250 gr Mascarponeost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 12 digestivekex
  • 50 gr smör
  • Blandade bär. Frysta eller färska. Ta vad du tycker är gott.
  • Socker
  • Ev. en skvätt cognac eller grand marniere.

Sätt ugnen på 225 grader 

Smält smöret och krossa Digestivekexen. Blanda ihop och tryck ut i botten på en form med löstagbar kant. (Springform). Baka i ugn ca 10 minuter. Låt svalna.

Koka upp grädden och rör ner chokladen. (Hacka först chokladen i mindre bitar, så går det fortare. Låt svalna lite, och vispa i mascarponen. När du har en jämn smet häll ut den ovanpå kexen i formen. Lägg sen in i frysen i ett par timmar så att den stelnar. Ta ut en halvtimme före servering.

Tina bären och rör i lite socker. Smaka av med en skvätt congac eller grand marniere.

Om man vill kan man koka upp bären med lite vatten och socker och servera varma till. Det är inte fel det heller...

 Skär upp lagom bitar och servera.

/Andreas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".