Filmfrossa

Svensk kärlekssaga och kanadensisk thriller

Det blir både lesbisk kärlek och dramathriller när Förmiddag i dag ger dig tips på nya DVD-släpp inför kvällen eller helgen. Lillemor Lagerdahl recencerar den Oscarsnominerade kanadensiska filmen Nawals hemlighet och Nicklas Levy recenserar Alexandra Therese-Keinings andra långfilm, delvis Skåneproducerade Kyss mig.

Nawals hemlighet

Svensk titel: Nawals hemlighet
Originaltitel: Incendies
Regi: Denis Villeneuve
Manus: Denis Villeneuve, Wajdi Mouawad
I rollerna: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Rémy Girard, Abdelghafour Elaaziz, Allen Altman.
Land: Kanada, Frankrike
Biopremiär: 2011-08-12
Längd: 130 minuter

Handling: En mors sista önskan att få upprättelse efter sin död. När hon är död åker tvillingarna Jeanne och Simon på en resa till Mellanöstern för att finna sanningen om sin bakgrund.

I jakten på en bror och far de aldrig mött, uppdagas sakta deras mors hemlighet – ett skakande krigsöde som till slut blev för mycket att bära.

Kyss mig

Svensk titel: Kyss mig
Internationell titel: With Every Hearbeat
Regi: Alexandra-Therese Keining
Manus: Alexandra-Therese Keining
I rollerna: Ruth Vega Fernandez, Liv Mjönes, Joakim Nätterqvist, Krister Henriksson, Lena Endre.
Land: Sverige
Biopremiär: 2011-07-29
Längd: 107 minuter

Handling: Mia och Frida träffas på deras respektive föräldrars förlovningsfest. Mias pappa och Fridas mamma ska gifta sig och samtidigt avslöjar Mia att hon och pojkvännen Tim också planerar bröllop.

Under en vistelse i ett sommarhus uppstår starka känslor mellan Mia och Frida och deras nyupptäckta kärlek till varandra leder till stora förändringar i deras liv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.