Pierre Månsson, fp, är kommunstyrelsens ordförande. Foto: Johanna Petersson/Sveriges Radio
Tisdag 3 juli

Pierre: "Värre blir det"

I eftermiddag åker han till Visby och Almedalen – men under förmiddagen är han här – folkpartisten och kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson.

Han ska få frågan – varför är det så rörigt i Kristianstad just nu? Och så snackar vi om hans bröder, bland annat politikern och lillebrorsan Gilbert Tribo.

Men först, varför blev han politiker?

Pierre Månsson berättar om att han var på konfirmationsläger och då började fundera över samhällsfrågor. Och särskilt om skolfrågor.

– Jag var irriterad över att många lärare inte brann. Därför blev jag aktiv politiker, säger han.

Och för dig som inte visste det så är folkpartisten Gilbert Tribo och Pierre Månsson bröder.

– Vi pratade mycket politik i familjen. Jag vet inte om han vill erkänna det, men jag tror att jag påverkade honom, säger storebror Pierre.

Just nu byggs det mycket i Kristianstad. Lite för rörigt, tycker en del.

– Det händer mycket i Kristianstad just nu. Och värre blir det, haha. Jag tror att en del tycker "kan man inte skjuta på det?", säger han.

Pierre Månsson fortsätter:

– Vi har ett stort bygge till som ska igång.

Men när kan Kristianstadsborna pusta ut, dvs när är byggena klara? Aldrig, säger Pierre Månsson skämtsamt och menar att en stad behöver förändras – annars är det en död stad/kommun.

Pierres favoriter

Wild world – Cat Stevens

Highwayman - Hoffmaestro

Allas älskling – Ulf Lundell

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista