fredag 1 oktober 2010

Hemorrojder - tabubelagt ämne

Mer än hälften av alla svenskar över 50 år lider av hemorrojder. Men ämnet är tabubelagt och inget man talar högt om. Däremot är det väl känt inom skönhetsbranschen att hemorrojdsalva tar bort påsar under ögonen. Lisbeth och Håkan testade.

Ämnet kom på tapeten när Liseth berättade för sin chef att hon skulle cykla till apoteket för att köpa hemorrojdsalva. På redaktionen fnissades det lite förläget och Lisbeth förstod att det är något man inte pratar högt om.

Vilket kan tyckas märkligt eftersom vi i dag anses frigjorda och kunna diskutera allt. Dessutom dök frågan upp i Lisbeths huvud varför det anses vara ofint att säga att man har ont i stjärten när det är helt ok att säga att man har ont i halsen.

En medarbetare tipsade även om att hemorrojdsalva är ett välbeprövat knep inom bland annat skönhetsbranschen för att ta bort påsar under ögonen.

Och eftersom både Lisbeth och Håkan på fredagsmorgonen hade påsar stora som matkassar under ögonen, efter att ha klivit upp jättetidigt hela veckan, beslöt de sig för att pröva. Samtidigt som de försökte få folk att stå upp för sina hemorrojder.