Kollektionen är minimalistisk och stilren
Måndag 29 november 2010

Modeprofil aktuell med nytt klädmärke

Hör intervjun med Marianne Randolph
7:04 min

Marianne Randolph är ett välkänt namn inom modevärlden. På 90-talet lanserade hon populära klädmärket Wera, de senaste åren har hon jobbat inom Svenska Moderådet och nu är hon åter aktuell med eget märke. 

Redan som 13-åring sydde Marianne Randolph sina egna kläder. Då bodde hon i Vänsjö i Härjedalen och det var inte särskilt populärt bland de andra ungdomarna att hon stack ut.

- Det var ganska jobbigt. Det var många som pekade, tittade och skrattade, säger hon till P4 Morgon.

Efter beklädnadslinjen i Östersund flyttade Marianne Randolph från Jämtlands län. Hon jobbade bland annat som inköpare på stora klädkedjor och i närmare 15 år drev hon och en kompanjon en fristående butik på ett av de stora varuhusen i Stockholm. I början av 2000-talet sålde de både butiken och det egna varumärket.

Marianne Randolph har de senaste åren jobbat på branschorganisationen Svenska Moderådet och nu har hon åter lanserat en egen kollektion. Den spinner vidare på det hon och kollegan ursprungligen formgav - stilrena, minimalistiska och feminina plagg i jersy, stickat och olika strechkvaliteter.

- Det var så extremt många som efterfrågade den här stilen och undrade om vi inte kunde starta igen, därför gjorde jag det, säger Marianne Randolph.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".