Barnen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Scanpix.
Torsdag 20 januari 2011

Friskoleaffär får hård kritik

7:18 min

Förvåning, oro och besvikelse - reaktionerna är starka efter beskedet att friskolan Frigga i Östersund sålts till Vittrakoncernen. - Informationen till familjerna är under all kritik, säger pappan Mattias Schindele till P4 Morgon.

Det var på onsdagen affären blev klar. De första som informerades var lärarna och skolbarnen. Föräldrar berättar för P4 morgon om oroliga och förvirrade barn, vissa av dem grät när de kom hem.

- Det var inte det här vi valde. Vi valde en liten skola där vi kände till ägarna som pedagogiska entusiaster,  säger Peter Frändén, som har tre barn på skolan.

Föräldrarna anser att skolledningen kunnat sköta informationen. Allt barnen hade med sig hem till föräldrarna var ett A4-ark där det stod om försäljningen. Inte förrän nästa vecka hålls ett informationsmöte - det borde hållits redan på onsdagskvällen, anser Mattias Schindele.

Familjerna är nu oroliga för förändringar i verksamheten.

- Vi har ju valt Frigga just för pedagogikens skull, säger Mattias Schindele.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista