Rockgruppen Nickelback. Foto: Scanpix.
Torsdag 3 februari 2011

Fältarbetare rasar mot knarkmusik i P4 Morgon

Fältarbetaren: "Vi ville lyfta frågan"
6:47 min

Musikutbudet i P4 Jämtland får nu kritik av nytt slag. Det är inte dragspelsmusikens vara eller icke vara som är stridsfrågan. P4 anses spela "knark-musik". Det är Fältarbetsgruppen i Östersund som i mejl vänt sig till P 4 Morgon Jämtland för att de ser det som ett problem att drogliberal musik spelas.

Fältarbetaren Thomas Spångberg anser att låttexter i vissa fall kan anses uppmana till drogmissbruk.

Det som fick honom att reagera var när P4 Morgon spelade rockgruppen Nickelbacks This afternoon, där man sjunger om att odla eget i trädgården och röka hur mycket man vill.

– Vi ville uppmärksamma er på radion om ni är medvetna om vilken musik ni faktiskt spelar och vilka signaler det sänder till våra ungdomar. Ungdomar påverkas av musik och det har större påverkan än vad vuxna kanske tror, säger Thomas Spångberg, vid Fältarbetsgruppen till P4 Morgon.

P4 Jämtlands kanalchef Camilla Wahlman tycker att det är bra att frågan debatteras men hon anser inte att just den här låten bör plockas bort för att den skulle uppmana till droganvändning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".