Torsdag 18 mars 2011

Svårt med dejting i Norrland

13 min

Bio- eller restaurangbesök förknippas ofta med första dejten. Men hur gör man på en liten ort där utbudet inte är så stort. Och finns det överhuvudtaget någon dejtingkultur i Jämtlands län? P4 Morgon reder ut begreppen.

Risken om man går på bio eller restaurang är att man stöter på någon man känner. Och hur gör man om man bor på en mindre ort och korkiosken är enda alternativet?

- Jag var på en dejt och vid bordet bredvid satt några kompisar till min dejt, det var pinsamt, säger Inga Marja Steinfjell till SR Jämtland.

Dejtingkonsulten Marie Hagbergs råd är att man ska undvika bio eller krogen på första dejten. Då är det bättre att promenera, åka skridskor eller göra något annat där man är aktiv när man ska lära känna varandra.

Klicka på ljudlänken så hör du även P4 Morgons Lisbeth och Håkan dela med sig av mer eller mindre pinsamma dejtingminnen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista