Petter samlade pengar till Afrikas horn

8:16 min

På Afrikas horn pågår den värsta torkan på 60 år och miljoner människor är drabbade. För att öka uppmärksamheten kring svältkatastrofen bestämde sig artisten Petter för att dra igång en insamling till Radiohjälpen för de svältdrabbade på Afrikas horn.

Inför den specialsändning om svältkatastrofen på Afrikas horn som P3 gjorde i går bjöd Petter in ett gäng andra artister. Tillsammans skrev de, och spelade in, en låt under dagen i går. Låten spelades sedan upp i radion i P3:s temasändning om svältkatastrofen.
– Vi kände att vi ville göra något annorlunda för vi kan inte starta upp något så stort som Musikhjälpen utan vi fick göra något mindre och snabbare - och det här är ett akutare läge. Så då snackade vi om att samla ihop en massa artister och göra en låt, berättar Petter.

Om du vill ge pengar till Radiohjälpen kan du sms:a 50, 100 eller 200 till nummer 72 999. Då skänker du motsvarande belopp till Radiohjälpen. Du kan också betala in pengar till plusgiro 90 1950-6 eller bankgiro 901-9506.