Sjö-Björn Nordquist med hummertinan i Grebbestad. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio
måndag 14 november 2011

Ny meny i P1

Efter nyår kommer Meny i P1 att få ny kostym. Programmet kommer att produceras i Östersund av programledaren Fia Gulliksson och producenten Björn Nordquist. De båda har precis kommit hem från en reportageresa i Götaland och Danmark.

Efter att ha varit i Östergötland och spelat in begav sig Björn och Fia till västkusten för att fiska kräftor och krabbor och för att äta ostron. Om det var gott råder det delade meningar om. Fia tycker att ostron smakar fantastiskt medan Björn tycker att smaken mer är "lite speciell". Just därför blev det särskilt svettigt för Björn när han skulle smaka sitt första ostron inför ögonen på Ostronakademiens grundare.

Den nya säsongen av Meny i P1 har premiär i januari men för Fia Gulliksson är hösten mer fullbokad än så. När hon besökte P4 Morgon var hon precis på väg till Sydkorea för att göra reklam för länets matkultur.

– Det är jag, Catharina Nyberg-Finn och Dag Hartman från Regionförbundet som ska presentera regionen på en stor konferens. Syftet är lite grann att hitta anledningar att besöka varandra så det kan bli lite business för regionen.

Och självklart kommer hon att spela in sina spännande möten till meny i P1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".