Pernilla Anth Jacobsson. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.

Pernilla Anth Jacobsson

Producent P4 Jämtland Morgon

Höjdpunkter i karriären:
– De stora, samhällsomvälvande händelser som jag var med om att bevaka när jag jobbade på Dagens Nyheter, som terrordåden den 11 september, mordet på Anna Lindh, krigsutbrottet i Irak och när Obama vann presidentvalet i USA. Det är dramatiska ögonblick som jag aldrig glömmer.

Drömintervju:
– Oprah Winfrey, amerikansk tv-drottning, för att hon har levt ett sådant brokigt och fascinerande liv, fyllt av både tragik och hejdlös glamour.

Dold talang:
– Jag har ett skarpt sifferminne och glömmer sällan telefonnummer, portkoder, åldrar och bankkontonummer. Vilket är anmärkningsvärt med tanke på att jag å andra sidan är urusel på matte.

Favoritartist:
– Jag tycker om många olika sorters musik och går gärna på Springsteen-konsert och dansar och skrålar ena dagen för att en annan dag sitta i ett hörn och lyssna på Bo Kaspers Orkester, Ron Sexsmith, visor eller varför inte soul.

Favoriträtt:
Fisk och skaldjur i nästan alla former (tackar nej till bläckfisk och snäckor). Gärna lax tillsammans med en god sallad.

  
E-post:
pernilla.anth_jacobsson@sverigesradio.se

Telefon:
063-16 06 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".