Marcus Frånberg. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.

Marcus Frånberg

Reporter

Höjdpunkter i karriären?
– Jag körde skoter upp på mot Anarisfjällen för att fånga nåt med EU-höjdarna under det stora ministermötet 2001. Det var sagt att vi inte fick göra några intervjuer där, bara fotografera, men när hela gänget kom farande på skoter iklädda overaller och hjälmar med visir klev jag ändå fram. Med mikrofonen som en lans framför mig kavade jag fram i djupsnön till första bästa människa, ställde en i mitt tycke mycket bra fråga på fulländad skollengelska. Under visiret kom nåt slags svar som jag inte uppfattade.

Jag hjälpte vederbörande med att fälla upp plexiglaset och ställde om frågan. Den för mig okända kvinnan log och svarade på fransk skolengelska. Jag fattade nada och tog ny sats och då uppfattade jag så mycket att hon inte hade ett dyft med europapolitiken att göra, hon var med av någon annan anledning. Jag ursäktade och tackade artigt, vände mig sen mot alla de andra potentiella delegaterna - som under tiden hade hunnit försvinna från min och mikrofonens räckvidd. Jag hann inte mer än ett, äh öh men...
Tipset för dig som har tänkt intervjua oidentifierade EU-höjdare iklädda hjälm med rökfärgat visir - låt bli!

Drömintervjun?
– Irans president samt mina farföräldrar, har aldrig träffat dem då de lämnade jordelivet långt innan jag föddes.
Dold talang?
– Trots att jag är en pappersorganisatorisk katastrof hamnar både jag och papperen på fötterna när det väl är dags, ja eller i alla fall bara fem över tolv!
Favoritartist?
– Alla som kan vänta med att koppla in hjärnan innan hjärtat och magkänslan sagt sitt.
Favoriträtt?
– I stort sett det mesta, viktigast är att maten är producerad på ett snällt och rättvist sätt.

E-post:
marcus.franberg@sverigesradio.se

Telefon:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista