Lollo Hartelius och Lennart Sundin blev vinnare av veckans tårtkalas. Foto: Samuel Costa Nordvall

Tårtkalas med Lollo och Lennart

Veckans tårtkalas gick till Lollo Hartelius och Lennart Sundin för det ”äckligaste fyndet i kylen”.

Vinnarmotiveringen:
Min äckligaste kylskåpsupplevelse skedde i våras. Min gubbe och jag hade varit på pimpeltävling i Gussjö. Han är en entusiastisk fiskare så vi hade skaffat rejält med beten - mask, maggots och frusen laxrom.

Efter fisket hälldes maskarna över i vår vintermasklåda i garaget. Maggotburk och laxromsburk hamnade kylskåpet för vidare fiske någon dag.

Plötsligt dök det upp lata, feta flugor i köket, men det var ju vår så vi tänkte att det är väl någon vinterfluga som tinat fram och krupit in genom altandörren.

Men det kom fler och fler flugor och vi kom så småningom på att det hände varje gång vi öppnade kylskåpsdörren.

När vi kollade hade alla magottarna kläcks och sprängt upp locket på burken. Kylskåpet formligen kröp av lata, sega, frusna SPYFLUGOR, bakom kylelementet och överallt i skåpet.

Bästa sättet att bli av med dem var att ta dammsugaren och sluka dem.

Då började vi leta igenom skåpet och hittade dessutom burken med rommen, den var helt i upplösningstillstånd och såg ut som orange flytande plast, den burken vågade vi inte ens öppna, den åkte ut soptunnan som den var.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".