Lars-Erik Palmgren, med koll på hårdrock, på besök hos Lönnå. Foto: Samuel Costa Nordvall

Lars-Erik Palmgren, veckans gäst i Musikbagaget

Veckans gäst i Musikbagaget var Lars-Erik Palmgren. En mångsysslare som bland annat pysslar med att recensera hårdrock, vara ordförande i Medelpads skidförbund, omorganisera och effektivisera olika organisationer och företag.

Här ser du låtarna som Lars Erik Palmgren hade med sig i sitt musikbagage.

Min första singel:
Abba - Waterloo/Honey honey

Fick den i födelsedagspresent 1974 av grannkompisen.

Min första... sex och låt:
Ulf Lundell - Jag går på promenaden

Lundells Vargmåne spelade en blond välsvarvad flicka efter att vi först dansat tajt till Smokies ”Lay back in the arms”. Redan till andra låten var vi i horisontalläge... På ett träningsläger någonstans i Sverige

Min skämslåt:
Opus - Live is life

Kommer ihåg när Opus skulle spela i Sverige. Konserten ställdes in då endast 2 biljetter var sålda... När tjejerna som köpt biljetter fick pengarna tillbaka var flickornas kommentar: ”Det gör inte så mycket, dom är ju inte så bra.” Men jag stampar takten ibland i alla fall. När ingen ser...

Artist som betytt mycket:
Led Zeppelin - Whole lotta love

En låt som förändrade rockvärlden. Det enda som tidigare varit nära är riffet i Creams ”Sunshine of your love”. Zep gjorde något så mycket hårdare och fräckare!

Låt att idrottsladda till:
Bachman Turner Overdrive - Four wheel drive

Min kompis Uffe, som spelade center i Heffners 14-årspojklag, kom in med en bandare och vi fick för första gången ladda upp till rockmusik. ”Vi ska spöa tunadalarna så det stänker om det” var Uffes kommentar. Vi vann med 12-2 och jag gjorde 5 eller 6 mål.

Låt att laga fredagsmaten till och samtidigt stampa takten och krama och klämma på hustrun:
Tom Petty - Running down a dream

Petty är en av rockens stora låtskrivarhjältar. Naket, enkelt, tufft och svängigt!

Just nu: (spelades inte i programmet)
AC/DC - Black Ice.

Lyssnar även på progressiv hårdrock av olika slag: Karmakanic - Send A Message From The Heart (spelades inte i programmet)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".