Monica Westins boktips v. 4

Mina boktips den här veckan är Frida Nilssons ”Jag, Dante och miljonerna” och ”Sunes tusen tjusarknep” av Sören Olsson och Anders Jacobsson. Samt en bok som jag är lite nyficken på.

”Jag, Dante och miljonerna” skriven av Frida Nilsson.
Helge får sin åtråvärda portfölj och chefsposten på banken. Ett rån sker och Helge blir anklagad, han flyr till en soptipp där han möter Dante och återupptar sin barndomsdröm att få uppfinna saker. Vem som är tjuven? Ja, den man minst anar.

”Sunes tusen tjusarknep” av Sören Olsson och Anders Jacobsson.  
Det är den 25:e boken om Sune av radarparet Sören Olsson och Anders Jacobsson. Sune upptäcker att böcker, som han avskyr, inte är så tokiga trots allt. Och att idrott kanske inte är något för honom. Och att bokmässan i Göteborg kan vara ganska rolig, trots allt. Han upptäcker också att de nya killarna i klassen inte alls är farliga. Bara rädda. För tjejer. Men Sune han gillar tjejer, mest av allt.

”Papparesan” av Maria Herngren & Eva Swedenmark
Den handlar om två mammor som har sex barn tillsammans och bestämmer sig för att den här sommaren ska de på semester! Resan tar sin början i Gävle och fram till slutmålet Sardinien så gör de stopp hos de fem papporna till alla barnen. På vägen händer en hel del.

/Monica Westin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".