1 av 3
Bob Alfjorov lagar vitkålsgryta. Foto: Samuel Costa Nordvall
2 av 3
3 av 3

80 smaker reser till Estland

Estland blev målet för Lönnå i P4 och Bob Alfjorov stod för maten, närmare bestämt vitkål med nötfärs. Bob bor sedan åtta år i Sverige, men den här maträtten är något han lagar titt som tätt där hemma. 

Vitkål med nötfärs

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 tsk olja
2 hackade lökar
1 kg vitkål
2 ½ koppar kokt vatten
1 buljongtärning
2 lagerblad
kummin
peppar
salt

Gör så här:
Strimla vitkålen. Stek löken i oljan. Tillsätt nötfärsen och rör om då och då tills den är genomstekt. Tillsätt kokt vatten och buljongen.

Tillsätt vitkålen och salt och peppar efter smak. Sätt på lock och låt det ligga och småkoka i ca 30 min eller tills vitkålet mjuknat. Om det behövs, tillsätt mer vatten. Serveras med kokt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".