Pernilla Berg, mångsysslaren med ett stort intresse för musik delade med sig av sin historia med hjälp av låtar i bagaget. Foto: Samuel Costa Nordvall

Energipaketet Pernilla Berg visade sin musikaliska sida

Pernilla Berg visade sig inte bara vara vd för Investera i Sundsvall, engagerad i Timrå IK:s styrelse och en fena på att rimma i P4:s julrimstuga. Hon delade med sig av sin långa musikaliska historia.

Min första stora musikupplevelse:
Operator - The Manhattan Transfer

Det spelades ganska mycket jazzig musik hemma hos mina föräldrar. Det här är ett av mina tidigare musikminnen från barndomen. Jag älskade låten då och jag ääälskar den fortfarande ... Den har ett så otroligt skönt sväng och de sjunger fantastiskt bra.


Ett enklare tonårsminne:
Another Brick in the wall (part 2) - Pink Floyd

När jag var ungefär mellan 10 och 12 år började jag och mina kompisar spela i band. Det blev olika garagebandskonstellationer. Den här låten hade en basgång som var skön och låten var ganska lätt. Vi var ju nybörjare, de flesta av oss, så den passade bra.


Ett svårare tonårsminne:
Bluesette - Toots Thielemans

Den här slet och kämpade jag med som sångelev på musikgymnasiet. Fantastiskt svängig låt - och jäkligt komplicerad.


Min tröstlåt:
Body and soul - Etta James (i programmet spelades en version med Billie Holiday)

I mitten på 1990-talet blev min mamma svårt sjuk och gick ganska hastigt bort i cancer. Det tog mig väldigt hårt och ledde indirekt även till en separation från min man. Den här låten lyssnade jag väldigt mycket på då. Den var liksom min och mammas.


Min arga tröstlåt:
Candy - Iggy Pop featuring Kate Pierson

Efter den sorgsna perioden kom en period då jag behövde få en energikick och bli lite mer arg. Den här låten gav massor av energi till en ensamstående mamma.


Min andliga låt:
Holy river - Prince

Den här hittade jag när jag behövde någon slags andlighet i mitt liv. Den delar jag med min närmsta vän i livet. Låten, texten, den är bara sååå bra.


Min gladlåt:
Bring on the night - The Police

Den här är ett riktigt uppåttjack för mig och min kille! Live-versionen av den här låten innehåller ett pianosolo som är helt fantastiskt. Jag blir glad av den varje gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista