Svenska spels vd:s musikbagage

Svenska spels nytillträdda vd, Meta Persdotter, visade upp sitt musikbagage. Allt från första skivan till bästa pepplåten. Hon är urpsrungligen från Sundsvall och Härnösand, men bor sedan 20 år tillbaka i Stockholm.

Min första skiva:
Bee Gees - Stayin Alive från filmen Saturday Night Fever, den fick jag av pappa Per när han hade varit i London. Jag tycker fortfarande att den är bra och vill dansa när jag hör den.

Första konsert:
Michael Jackson - Thriller
Jag jobbade i NY en kort period i mitt liv och gick på Studio 54. Plötsligt kändes det som att spänningen i rummet ökade. Ljuset släcktes och en filmduk sänktes ner. Där premiärvisades Thrillervideon - och efter ett tag kom Michael Jackson själv in på scenen och dansade till låten!

Första låten med uppväxtgänget i Härnösand:
Soft Cell - Tainted love
Det här var låten vi alltid kom igång till. Alla tjejerna klev upp på dansgolvet och dansade den lite stela ”tjejdansen”, som vi kallade den. Väskorna låg i mitten och vi stod i en ring och öste på. Sen kunde man gå till baren och vänta på att bli uppbjuden.

Musik i första träffen med min man Henrik:
Fine Young Cannibals - She drives me crazy
När jag träffade min man Henrik för 20 sedan skulle vi ut och åka båt. Han är en riktig båtmänniska, men det är inte jag... Han hade en bra stereo i båten och körde den här låten. Sen har vårt liv tillsammans varit kantat av musik.

Låt som mina barn har visat mig:
The Killers - Human
Nu har mina två barn blivit så vuxna att vi liksom har kommit ikapp varandras musiksmak. De gillar mina gamla favoriter och visar mig ny musik så att jag hänger med. Den här tyckte de att jag skulle lyssna på och jag gillar den!

Första låt-rys:
Tommy Körberg - Anthem
När jag hörde den här första gången var det fantastiskt. Det är något med hans röst som är väldigt speciellt. När han tar i ordentligt är han otrolig. Jag kan lyssna på den här hur många gånger som helst.

Andra låt-rys/ Pappas favorit:
Louis Armstrong - What a wonderful world
Den här har min pappa alltid gillat och den har hängt med mig. Det är inte många som kan mäta sig med Louis.

Min låt som jag gillar i smyg:
Paul Potts - Nessun dorma
42 miljoner har sett den på Youtube! Jag tror att jag har bidragit med säkert hundra klick. Hela upplägget på hans framträdande i det där talangprogrammet är så häftigt. Allt från juryns miner till hans röst och reaktionerna från publiken i slutet. En askungesaga.

Artist/låt har betytt mycket för mig:
Eurythmics - Sweet Dreams
En bra sång som fanns med länge. Ännu en röst som har något speciellt. Och en stark kvinna.

Lyssnar jag på när jag reser/kör bil:
Radio

Tröstlåt:
Queen - The Show must go on

Städar eller diskar jag till:
Fantomen på operan med Michael Samuelsson och Chess.

Låt som får mig att dansa:
Gamla och nya discolåtar men framför allt Bee Gees, har flera av deras DVD konserter, det blir bra fester hemma med deras startmusik.

Bästa peppningslåten:
Allt med Tina Turner. Det hänger mycket ihop med att hon var en stark kvinna som kom igen. Jag såg en konsert med henne för längesen och blev helt knockad. Två och en halv timmes total energi och en röst av världsklass. Jag blir glad av hennes röst och ska se henne igen i april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista