Karin Lundquists boktips v. 13

Bibliotekarien Karin Lundquist pratade sig varm om två alldeles nya böcker. Båda med självbiografiska inslag. Det handlade om både djur och natur, men även kärlek och relationer.

Karlstad Zoologiska av Hanna Hellquist

Hanna berättar om alla de ormar i sängen, sköldpaddor i resväskan och råttor i mikron hon har haft. Hon tar mamman med sambon Göran som självklara men älskar sin stora bullriga pappa. Numera försörjer hon sig som krönikör i DN och reporter i P3s Morgonpasset.

Refugium, trädgård som tillflykt av Ingela Bendt

Den här boken handlar om en alldeles speciell kolonilott i Eriksdalslunden på sydsluttningen av Södermalm i Stockholm. Pensionerade landskapsarkitekten Hans Drost har skapat en inåtvänd trädgård där med många rum i rummet. Han berättar för Ingela Bendt om sina trädgårdstankar och ger många goda råd. Och så berättar han om sin uppväxt i ett nazistiskt och i ett ryskockuperat Tyskland och om sin flykt till Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista