Carina Nordström-Sköldh trivdes med uppgiften att välja låtar. Foto: Carl-Johan Höiby/SR

Både mjuka och hårda karameller i Carinas musikbagage

Hon växte upp i Örnsköldsvik, gjorde en sväng till Linköping för att sedan återvända till Västernorrland. Tidigare var Carina Nordström-Sköldh chef på Ikea, men nu sitter hon som beställare i projektet kring det kommande äventyrsbadet i Sundsvall. Och precis som i yrkeslivet visade sig hennes musikbagage vara variationsrikt och fullspäckat.

Min första skiva:
Tom Jones - She’s a lady
Jag fick den av min pappa när han varit på ett jobb utomlands. Omslaget var rött och Tom Jones stod i helfigur och log. Jag kommer särskilt ihåg att han hade ett brett skärp.

Ärvd låt från föräldrarna:
Benny Goodman - Let’s Dance
Min pappa spelade mycket jazz när jag var liten, bland annat Erroll Garner och Benny Goodman. Pappas fascination för den sistnämnde ledde bland annat till att jag började spela klarinett, vilket ”gick över” när jag kom i tonåren.

Första konsert:
David Bowie - Let’s dance
Konserten på Ullevi i Göteborg. Det var under hans blonderade och välskräddade period.

Senaste konsert:
Foo Fighters - The Pretender
Senast jag var på konsert var tillsammans med min bror och min son, på ”Where the action is” förra sommaren i Stockholm. Där spelade två av mina favoritband Queens of the stoneage och Foo Fighters.

Låt som jag gillar i smyg:
Ricky Martin - She bangs
Jag gillar faktiskt att lyssna till Ricky Martin och hans medryckande dansvänliga musik, bla ”She bangs”. Däremot skulle jag aldrig köpa en cd med honom.

Musik som min son har visat mig:
Linkin Park - Hybrid theory (album)
Det är många, men första skivan som han spelade oavbrutet en hel dag var ”Hybrid theory” av Linkin park och den var jättebra!

Låt som får mig att dansa:
Madonna - Vogue
Jag dansade showdance under en period i mitt liv och då var det allt från Cabaret till min Madonna-favoritlåt: Vogue. Sen har vi förstås Ricky Martin igen...

Första låt-rys:
10cc - I’m not in love
På någon skoldans...

Artist som har betytt mycket för mig:
U2 - Where the streets have no name
Det är många olika, men några som har följt mig sedan 80-talet är U2 framför allt och fortfarande cd:n ”The Joshua tree”

Artist som känns viktig, hörs ofta i min bil:
Audioslave - Cochise
Jag har i många år också lyssnat på allt som Chris Cornell producerat. Allt från Soundgarden-tiden, Temple of the dogs, Audioslave och nu hans solokarriär. Har varit på två konserter med honom dessutom. Favoritlåten är ”Fell on black days” framför allt som den lät på livespelningen han hade på O’baren i Stockholm.

Bästa sommarplågan:
Coldplay - Clocks
Jag byter varje år. Sommaren -08 var det Coldplay och cd:n Viva la vida or death. Perfekt till en sval sommardrink på verandan! Annars är favoritlåten av dem ”Clocks”.

Låt jag blir glad av:
Kid Rock - All summer long
Een blandning av Sweet home Alabama och Summer of 69, båda jättebra låtar.

Låt till min älskade:
Bruce Springsteen - Born to run
Min man Kjell-Arne är ett riktigt Springsteen-fan, så hälsningen till honom måste bli en the Boss-låt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".