1 av 4
Tarin Nordlund lagade Pad thai. Foto: Per-Erik Karlsson
2 av 4
Tarin Nordlund i matlagningstagen. Foto: Per-Erik Karlsson
3 av 4
Allt wokas. Foto: Per-Erik Karlsson
4 av 4
Tarin Nordlund arbetar som utbildningsledare på folkuniversitetet. Foto: Per-Erik Karlsson

Tarin lagar thailändsk Pad thai

Det perfekta maträtten enligt Tarin Nordlund, som till vardags är utbildningsledare på folkuniversitetet i Sundsvall.

Pad thai (4 personer)

Ingredienser:
Kyckling 800 g
Risnudlar 1 påse
Morötter 2-3 st
Salladslök 1 knippe (sparas lite till garneringen)
Salladskål 5 blad
Böngroddar 200 g (sparas lite till garneringen)
Pad thai sås 2 dl (finns att köpa på välsorterad asiatiskt livsmedelsbutik)
Ljus bönsoya 2 msk (finns att köpa på välsorterad asiatiskt livsmedelsbutik. Denna soya är sötare än den vanliga soya som finns i vanliga matbutiker. )

Garnering:
Limeklyftor, torkade chili, hackade jordnötter, salladslök, böngroddar

1. Blötlägg nudlarna i kallt vatten, låt stå tills det är dags att woka.
2. Strimla morötterna tunnt.
3. Strimla salladskål, 1 cm tjocka.
4. Skär salladslök, 2 cm långa.
5. Skär kycklingen i tunna bitar. Hetta upp olja och fräs/stek tills köttet är klart. Smaksätter med salt, peppar. Går bra att tillsätta vitlök i oljan innan stekningen.
6. När kycklingen är genomstekt, lägg i nudlarna.
7. Tillsätta alla grönsaker och häll i pad thai såsen och bönsoyan.
8. Woka (rör om) tills nudlarna mjuknar, smaka av. Tillsätt mer pad thaisås eller soya för mer styrka.
9. Lägg upp och garnera med limeklyftor, salladslök (2 cm långa bitar), böngroddar. Servera med hackade jordnötter och torkade chili på sidan om.

Kycklingen kan bytas ut mot andra kött eller utesluta köttet helt för vegetarisk variant.

MVH
Tarin Nordlund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".