Första popstjärnan i Musikbagaget

Den röda tråden mellan Vikingarna, Trance Dance och The Police heter Anders Lundström från Stöde. Det blev tydligt när Anders, alias Maverick i Rednex, var gäst i Musikbagaget. Nu ska han lanseras som soloartist och släppa egen skiva i början av sommaren, men först berättade han om den musik som ligger honom nära hjärtat.

Ärvd låt från mina föräldrar:
Vikingarna - Djingis Khan
Den här gick mycket hemma när jag var liten. Jag kommer verkligen ihåg omslaget, där Vikingarna satt i vikingahjälmar och ölstop! De här stråkarrangemangen i låten är underbara.

Min första musikaliska upplevelse:
Trance Dance - You’re gonna get it
Det var min första konsert. I Tonhallen i Sundsvall. Det var då jag bestämde mig för att bli musiker, för den upplevelsen var så häftig. Efteråt skulle jag sova över hos en kompis och envisades med att jag skulle ta med mig pappas elgitarr i sängen.

Somrig låt som jag alltid blir glad av:
Peps Persson - Oh boy
Den här kan man ju inte bli annat än glad av. Vi spelade faktiskt med Peps på en festival i Skåne en sommar. Jag har aldrig sett så mycket regn som den dagen, men Peps sjöng den här låten ändå. ”Oh boy, vicket vackert vääädeeer!” Han är en riktigt skön snubbe.

En artist som har betytt mycket för mig:
The Police - Message in a bottle
Sting sjunger på ett väldigt speciellt sätt, med både falsett och bröstklang. Jag har sjungit med i hans låtar så många gånger genom åren och jag tror att han har fått mig att sjunga som jag gör. Han fraserar också väldigt speciellt, med ett litet vibrato i slutet av orden.

Min tröstlåt:
Peter Gabriel & Kate Bush - Don’t give up
När man är ledsen är det fint att lyssna på den här. Texten är fantastisk och de sjunger så bra båda två.

Min pepplåt:
Metallica - All nightmare long
Vill man inte grotta ner sig i tårarna kan man välja att bli arg eller uppeppad istället. Den här låten blåser ur hjärnan på ett skönt sätt. Jag såg dem när de var i Globen och spelade och det var hur bra som helst.

Just nu lyssnar jag på:
Maverick - Pretending
Min egen första solosingel! Man måste ju lyssna igenom låten så mycket för att känna sig trygg i den. (Det var radiopremiär för låten i vårt program! reds. anmärkning)

Låt som jag gillar lite i smyg:
Stefan Andersson - Anywhere is paradise
Ingen skämslåt egentligen. De jag berättar för säger alltid samma sak, att de gillar låten sjukt mycket också. Men det är ingen jag skyltar med... Vet inte varför.

Underskattad grupp:
Carpark North - Human
De här danskarna är hur bra som helst. Förra skivan var bra och den senaste är underbar. Funkar dessutom när man städar eller diskar.

Det här får mig att dansa:
Dr Dre feat. Snoop Dogg - The next episode
Den eller någon sorts minimalistisk house, typ Style of Eye från Sundsvall.