Olle Bäckströms boktips v. 16

Den här veckan tipsar Olle Bäckström om två lättlästa böcker. Den ena handlar om en mystisk stad där barn försvinner utan att någon tycks verka bry sig och den andra boken handlar om en ung kille som kommer på glid med en knarkkung.

Djävulens fotspår av E.E. Richardson
För fem år sedan dog Bryans bror Adam i en lek för att visa hur modig han var. Men det var ingen vanlig lek, djävulens fotsteg. Ögonblicket innan Adam försvann plötsligt och mystiskt framför ögonen på Bryan såg han något hemskt. Vad eller vem är denna mörkerman som får barn att försvinna och får invånarna i staden att låtsas om ingenting? Tillsammans med några andra beslutar sig Bryan att ta reda på mer...

Avhopparen av Kim Olin
Simon har hoppat av skolan och bor lite varstans, ofta utomhus. För att få in pengar har han börjat jobba för Tobias, en av knarkkungarna i pulverland. Ett av hans första uppdrag blir att spöa några på sin gamla skola. Simon som vill göra allt för att komma upp sig och vill vara lojal med Tobias, lyder utan att ifrågasätta. En dag försvinner knark för en annan knarkkung och en mystisk man kontaktar Simon. Han vill att Simon planterar knarket hos Tobias för att på så sett skapa krig mellan de båda knarkkungarna. En belöning och en möjlighet att ta sig ur sin situation väntar.