Lin Lin i full fart i Radioköket.

Lin Lin bjöd på kinesisk buffé

Det blev stekta nudlar, kryddstark fläsk, kyckling med ananas och Lin Lins favorit: vinägerpotatis med purjolök.
När Lin Lin inte lagar mat i P4 (eller åt sina vänner) så jobbar hon som hemspråkslärare i Sundsvall.

Risvinägerpotatis med purjolök
Skala potatisen och strimla den.
Lägg den strimlade potatisen i kallt vatten några minuter.
Ta upp den och lägg den i kokande vatten i 3 minuter.
Ta sen upp och kyl ner potatisen i kallt vatten.
Ta upp potatisen och låt den rinna av i ett durkslag. Lägg i en skål.
Tillsätt strimlad purjolök, salt och risvinäger efter smak, samt några droppar sesamolja. Blanda ihop.

Kyckling med ananas
Strimla kycklingfileer och skär upp purjolök.
Häll rapsolja i en varm wokpanna och lägg i purjolöken i 2 minuter.
Lägg i den strimlade kycklingen och woka i ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt utan att få färg.
Tillsätt salt, socker, sweetchiliesås efter smak och blanda ihop.
Lägg i små bitar av ananas och låt allt bli varmt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".