1 av 2
Jan Svensson är tågklareraren som bjöd in oss. Foto: Ingrid Engstedt Edfast
2 av 2
Susanne Mattsson, den mystiska rösten på perrongen. Foto: Ingrid Engstedt Edfast

En positiv arbetsplats vid järnvägen

Veckans arbetsplats blev Banverket i Ånge, Trafikledningscentralen, dit vi blev inbjudna av Jan Svensson. Vår reporter Ingrid Engstedt Edfast ilade dit med mikrofon och tårta i högsta hugg. Och hon hittade ett scoop: den mystiska tågrösten är nu avslöjad! Hon heter Susanne.

Janne hade mejlat in till oss, för han tyckte att Banverket leverans i Ånge i allmänhet - och Trafikledningscentralen i synnerhet - var värda ett besök och en tårta. I motsats till många andra arbetsplatser i länet och landet har de nyanställt flera personer.

Ingrid fick en rundtur bland alla skärmar och datorer som håller koll på tågtrafiken i landet. Bland annat luskade hon reda på Susanne Mattsson som är den röst du hör i högtalarna på stationerna från Vännäs i norr till Åre i väster. Mitt i direktsändningen fick vi ett prov på hur det kan låta när hon läser upp en tågändring. Den här gången kunde P4-lyssnare i Västernorrland höra vad som gällde tåget från Östersund till Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".