1 av 2
De underbara Chienska piroger.
2 av 2
Zigifredo ”Zigge” Tapia

Cazuela de vacuno (köttgryta) 6 pers.

Zigifredo ”Zigge” Tapia från Valparaiso i Chile gästade Lönnå i P4 onsdag 6/5. Förutom piroger med russin och hackade ägg, tog han med sig mammas recept på en chilensk köttgryta.

Ingredienser:
½ kg märgpipa (osobuco)
½ kg revbenspjäll (costillar) småbitar
ca 2 liter vatten
1 gul lök (i fyra bitar)
1 strimlad morot
6 potatisar
6 bitar pumpa
6 bitar majskolv
½ paprika
2½ dl gröna bönor i strimlor
oregano, selleri, persilja
3 msk ris
Dela köttet i 6 bitar och bryn dem i en kastrull tillsammans med hackad gul lök i 2 msk olja. När löken fått färg häller du i kokande vatten och sätter på locket. Låt det koka ca 1 timme och tillsätt nu grönsakerna, kryddorna och riset. Låt grytan koka vidare till grönsakerna är klara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".