Fart och fläkt hos fotbollsdomaren

En frisk och glad fläkt blåste upp när Eva Ödlund var gäst i Musikbagaget. Som fotbollsdomare på elitnivå kanske man inte diskuterar musik så ofta, men nu var det dags att ändra på det. Trots att hon själv hävdar att hon sällan kommer ihåg vad låtar eller artister heter när hon hör dem, hade hon samlat ihop en diger samling. Det blev mycket fart och energi, men även vackra och tröstande toner.

Ärvd låt från mina föräldrar:
Vikingarna - Leende guldbruna ögon
Mina föräldrar tyckte om att dansa, pappa var väldigt duktig. Jag tycker också om att dansa och på den tiden då jag var ute och dansade mycket gillade jag att dansa till den här låten som de också tyckte om. Det är en låt med lite fart i.

Min första idol:
ABBA - Waterloo
Jag kommer ihåg när vi stod utomhus på gården och sjöng med i låtarna med orange vägmarkeringskäppar och hopprep som mikrofoner. Jag fick oftast vara Frida, men ville kanske helst vara Agnetha. Jag var ju lite blondare på den tiden...

En låt som betytt mycket för mig:
September - Satellites
Den här låten är en absolut favorit för mig. Den finns nära mitt hjärta. Jag gillar den väldigt mycket. Låten är bra och medryckande med bra fart i och sedan har jag många härliga minnen till den. Jag har svårt att sitta still när jag hör den och blir glad när jag hör den. Jag har den som ringsignal på min telefon.

Låt som jag gillar i smyg:
Siw Malmkvist - Tunna skivor
Det här är en låt som dykt upp i mitt liv vid olika tillfällen i olika sammanhang. Den är rolig och sätter fart på kroppen. Men jag tror inte att så många skulle gissa att jag gillar den...

Bra städ- eller disklåt:
GES - När vi gräver guld i USA
Den här låten är medryckande och härliga minnen från sommaren 1994 då fotbolls-VM gick i USA. Jag gillar fotboll och det var en fantastisk sommar med framgångarna och alla blev engagerade i landslagets framgångar. När saker går bra är de lätta att göra och med den här låten är det ännu lättare att städa än i vanliga fall.

Min pepplåt:
Queen - We will rock you
Jag har flera (bland annat FIFA:s Anthem), men den här har hängt med länge. Jag kommer ihåg när jag bodde i Umeå och gick på Björklövens matcher. Då var det den här låten som fick igång oss.

Tröstlåt:
Michael Learns to Rock - Someday
Den här låten har jag lyssnat mycket på när jag varit ledsen och livet varit jobbigt. Det började när jag var i Danmark -96 och jag kände mig ensam och sedan har låten följt mig. Låten är lugn och harmonisk med en beskrivande text. Den har en lugnande effekt.

Låt till min älskade:
Antique - I would die for you med
Den här låten I would die for you är en låt som jag förknippar med när jag var mycket nyförälskad en sommar för ett antal år sedan. Vi spelade den här låten hela den sommaren och jag spelar den fortfarande lite då och då för jag gillar den och för att jag kommer ihåg alla härliga minnen.

Den här blir jag glad av:
Lena Wisborg - Idas sommarvisa
Den här låten är mycket fin och texten är hoppfull och beskriver på ett bra vad många känner på våren och när sommaren nalkas. Det finns mycket förhoppningar och glädje inför sommarens härliga dagar. Jag arbetar i skolan och den är vanligt i samband med skolavslutningar och den glädje som finns för barn och elever inför ett lång och skönt sommarlov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista