1 av 3
Så här glada blev alla barn och förskolelärare när de fick glass. Foto: Carl-Johan Höiby
2 av 3
Reporter Carl-Johan Höiby sjunger med alla barnen på avdelningen Forellen på Älvstrandens förskola.
3 av 3
Det bjöds på päronglass. Foto: Carl-Johan Höiby

På jobbet med sång och glass

Den här veckan hälsade vi på hos Älvstrandens förskola i Timrå, avdelningarna Regnbågen och Forellen. Carl-Johan Höiby möttes av ett gäng glada barn som både sjöng och intresserade sig lite extra mycket för hans puffskydd. De ville hellre leka med det än prata i själva mikrofonen. Det blev till slut både lek och prat. Sen bjöds det på glass i stället för tårta.

När reporter Carl-Johan klev in genom dörren till Älvstrandens förskola och avdelningarna Regnbågen/Forellen mindes han sin egen barndom. För vips hade han hamnat mitt bland pärlplattor, plasthalsband och vissång i ring. Men sångerna visade sig vara lite annorlunda nu för tiden. I sändningen fick han till och med lära sig den långa, långa, långa sången om skogshuggaren som gick och gick och gick och gick och gick och... Som tack för det fick barnen glass i stora lass. Då övergick sången i glada tjut.

...och det där puffskyddet lekte barnen länge med. Till slut var dock Carl-Johan tvungen att ta med sig alla utrustning, inklusive puffskydd till mikrofonen, tillbaka till redaktionen. I bagaget hem hade han dessutom en sång att sjunga med kollegerna på kafferasten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".