Kreativa mångsysslaren Susanne Fellbrink bjöd på en brokig blandning i Musikbagaget. Foto: Josefin Warg

Susanne älskar låtar som "känns"

Det mesta i Susanne Fellbrinks liv handlar om musik. Om hon inte lyssnar på musik hemma så arbetar hon med musik. Men så är hon ju också kvinnan bakom showgruppen Stars 4 U, festvåningen Våningen i Sundsvall och den egna debutplattan som kom för några år sedan. Och den musik som är bäst enligt Susanne är den som känns i hela kroppen.

Min första idol/skiva
Thank you for the music - Abba

Jag skulle ha kunnat välja vilken som helst av Abbas alla låtar. Jag satte ihop en hyllningsshow till genierna Björn och Benny med Stars 4 U för två år sedan och vet inte hur många hundra gånger jag har sjungit deras underbara låtar sedan dess och jag tröttnar aldrig! Men min första Abba-show satte jag ihop med min kompis Kicki när vi var i 10-årsåldern och vi uppträdde varje fredageftermiddag i skolan, till mina föräldrars förvåning då jag var blygast i klassen!

Just nu lyssnar jag på
Don’t leave me this way - Harold Melvin & Bluenotes

Just nu lyssnar jag på mycket 70-talsmusik eftersom jag håller på att producera årets julshow med just det temat. Svårigheterna är som vanligt inte att hitta bra låtar utan att kunna välja bort de som inte får plats! Det här är en skön låt med en störtskön röst!

Låt som gör mig glad
Falling - Susanne Fellbrink

När jag satt och lyssnade igenom mina och en massa andras låtar inför detta uppdrag hittade jag en hel skiva med mina demolåtar som jag inte gjort något med av en massa olika skäl, och upptäckte att jag har låtar till en ny skiva i byrålådan. Den här låten blir jag glad av och den tillägnar jag min familj.

En låt som känns i magen
Life on mars- David Bowie

Jag älskar låtar som “känns” och där man bara vill vråla med. David Bowie brukar jag svara när nån frågar mig vilken artist jag helst skulle vilja ha på besök i Våningen! 

Vad jag städar och diskar till?
Muse – Feeling Good

Det här är min och äldste sonens favoritlåt just nu. En sån låt som jag får andnöd när jag hör för att den är så bra. Det finns många versioner med  artister på denna låt, men den här är grym! 

Låt som får mig att dansa
Can you feel it - Jackson Five

Den här låten hade jag som öppningsnummer i min första Stars 4 U show för 10 år sedan och den gör så att det börjar rycka i dansnerverna. Jag får gåshud när jag hör lille Michaels röst av flera anledningar. Dels för att hans röst är magisk, dels för att hans historia är tragisk!

Bästa peppningslåten
Lever idag- Susanne Fellbrink

Den här låten skrev jag när jag tog det stora steget och sa upp mig från mitt jobb för 10 år sedan för att starta eget företag och försöka livnära mig på musik. Till allas förtvivlan för så kan man väl inte göra! Men det gick och när jag ibland föreläser spelar jag denna låt för att peppa andra att lita på sin egen magkänsla och inte alltid lyssna på andras “goda” råd. Tro på dig själv, det kan inte mer än gå åt skogen! 

Låt som gör mig stolt och rörd
Du är - Daniel Lindström

Denna fina låt har min man Hansi Fellbrink skrivit till mig och det är Daniel Lindström som sjunger den. Jag vill gärna dela den med lyssnarna för den är inte släppt på skiva. Ännu! 

Vad jag lyssnar på när jag reser/kör bil?
Queen - Show must go on

Just nu lyssnar vi mycket på Queen som mina killar också älskar. Vi älskar deras låtar, Freddies röst och deras stämsång. Jag rörs till tårar varje gång jag lyssnar på denna låt, och jag kan ju inte annat än hålla med! The show must go on!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".