Monica Westins boktips vecka 38

Två böcker för de yngre har Monica Westin med sig i sitt boktips denna dag. En sommar utan mamma på landet och en natt borta handlar de om.

Siv sover vilse av Pija Lindenbaum
Siv ska sova hos sin kompis Cerisisa. När pappa lämnar Siv så känns allting jättespänande men snart upptäcker Siv att det är väldigt annorlunda mot för hemma. Maten är äcklig, det luktar annorlunda och Cerisia har också en hund, som är ganska så äcklig. Flickorna lägger sig tidigt så de ska hinna prata länge. För det är så man gör när man sover borta. Pratar. Men Cerisia somnar fort och Siv är vaken och känner sig ensam. Hon går upp ur sängen och ut ur rummet och där upptäcker hon de märkligaste sakerna. Nästa morgon vaknar Siv och Cerisia på ett helt annat ställe än i sängen.

För alltid av Ingelin Angeborn
För alltid är en bok som berättar om Noras annorlunda sommarlov. Hon åker till Vanja på landet då mamma ska pilgrimsvandra i Spanien, hon ska typ hitta igen sig själv, mamma. Nora trivs bra hos Vanja trots att det inte finns något Internet ellet några kompisar eller så värst mycket att göra. Nora saknar mamma. Och Vanja har fullt upp med att måla på sina tavlor som måste vara klar till utställningen.

Nora upptäcker det öde huset, den enörade katten och att astman förvärras när det åskar. Nora får mystiska SMS och upptäcker att Aron har bott i det grå huset. Aron blir Nora baklänges. Det här blir långt ifrån den långa och tråkiga sommaren Nora hade väntat sig. Det också tack vare att Sebastian finns.