Monika Westins boktips v.47

En tjej som heter Semlan, och den oerhört hemliga dammsugaren är de två böcker Monika kommer att prata om i veckans boktips.

"Semlan och Gordon - Pappan med de stora skorna" av Moni Nilsson
Semlan är en helt vanlig tjej. Kanske lite mer positiv och självständig än de flesta. Semlans kompis Gordon är en kille som inte bryr sig så mycket om vad andra tycker. Semlan och Gordon är bästisar och brukar träna kyssar på varandra, fast egentligen har Semlan mest pirr i magen när hon tänker på hur det är att kyssa Lino. Några som inte kysser varandra är Semlans mamma och pappa, de har skilt sig och bor i varsitt radhus ganska nära varandra. Det är bra, för då har man alltid någonstans att ta vägen. "Semlan och Gordon - Pappan med de stora skorna" av Moni Nilsson, handlar helt enkelt om Semlans tolvårsliv.

"Den oerhört hemliga dammsugaren" av Måns Garthon och Johan Unenge
På Hotell Gyllene (kn)orren ska en stor konferens äga rum. En dammsugarkonferens och nu ska Elektroflax presentera sin nya dammsugarmodell. Det är väldiga förberedelser under stort hemlighetsmakeri och förväntningarna är enorma hos ägarfamiljen. Naturligvis är det en hel del tester som måste göras på dammsugarkonferensen och för att kunna utföra dem måste det vara ganska så smutsigt. Smuts är en förutsättning för att presentera en ny dammsugare. Och här kommer minigrisen Pyret att spela stor roll. Problemet är bara att saker brukar gå fel när Pyret är inblandad och Ingo, minigrisens husse, har lite svårt att hålla ordning på Pyret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".