Monika Westins boktips v.6

Veckans böcker riktar sig som vanligt till de yngre lyssnarna och läsarna. Båda böckerna handlar om gåtor, men inte riktigt på samma sätt. Den första är en berättelse, den andra använder man med fördel när man ska ha kalas eller bara har svårt att hitta på något att göra och kanske vill vara lite klurig.

Det glömda brevet av Petter Lidbeck
Tre tjejer, en bombhotad tidningsredaktion, ett bilattentat och några misstänkta författare. Som upplagt för ännu ett mystiskt fall att lösa för Tyra, Siri och Pella. Den sjunde boken i deckarserien Tre tjejer av Petter Lidbeck. Fartfylld humor, härliga karaktärer och en spännande intrig. Vi får följa de tre tjejernas väg fram till den oväntade upplösningen på mysteriet om "Det glömda brevet" där polisen står maktlös inför det som händer i Helsingborg.

Barnens gåtbok av Gertrund Widerberg
Vad är det som går och går och aldrig kommer till dörren? I "Barnens gåtbok" har Gertrud Widerberg sammanställt både nya och gamla gåtor från när och fjärran. Nonsensgåtor, rimmade gåtor, bildgåtor, deckargåtor, sagogåtar och gåtfulla sagor. En gåtfull bok för det gåtfulla folket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".