Boktips

Karin Lundquists boktips v.10

Eftersom Karin Lundquist sitter med i juryn till Norrländska litteratursällskapets litteraturpris och en vinnare ska utses till årsmötet i april, har hon fullt upp med att läsa. Enligt Karin är det alltid lika svårt att välja mellan fack- och skönlitteratur, barn- och vuxenböcker, när de är i samma pott.  Men några av dom nominerade tipsade Karin om när hon gästade vår studio i Sundsvall.

"Några som fastnat lite extra, kanske för att det var dem jag läste senast, är Sofia Rapp Johanssons Tills skulderbladen blivit vingar, Katja Timgrens Ingenting har hänt, Ola Nilssons Hundarna och Annica Wennströms Lappskatteland. Det handlar mycket om barns utsatthet och förhållandet mellan barn och föräldrar. Starka böcker alla fyra men sedan har lika många till att läsa och jämföra med!" - Karin Lundquist boktipsare hos Lönnå i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".