Musikbagaget

Sweet Soul Music med Peter Öqvist

Denna vecka tittade vi ned i Sundsvall Dragons headcoach Peter Öqvist musikbagage. Och eftersom Peter är "helt insnöad på 60 och 70-talssoul" så hittade vi skivor från Isley Brothers, Aretha Franklin m.fl men även lite modernare tongångar så som Method Man.

Hela Peters musiklista hittar du här.

Ärvd artist: Lill Lindfors – Rus.
-Jag hade tre val här, Jazz i allmänhet, Elvis eller Lill Lindfors. Valet föll på Lill Lindfors, kanske för att jag uppskattar det alternativet mest idag. Dessutom får jag med en annan favorit i Peps.

Mitt första köp: EPMD – Strictly business, titelspåret från skivan med samma namn.
-Mitt första köp för sparade pengar, influerad av Mats Nileskärs Soul Corner. Som spoling låg jag alltid vaken med radion på, lyssnandes på den lätt hesa, släpande rösten. Inspirerad låten ifrån Soul Corner köpte jag mig mitt exemplar av en skiva jag tycker står sig än idag.

För min älskade: Bo Kaspers Orkester – Hon är så söt.
-Den finns i spellistan på väg hem från bortamatcherna genom natten. Den för mina tankar till det som betyder mest. Linda (och barnen) sover alltid när jag kommer hem efter bortamatcherna.

Just nu lyssnar jag på: Isley Brothers – This old heart of mine. 
-Jag är helt fast och totalt insnöad på 60 och 70-tals Soul. Det här är en av många favoriter.

Riktigt vass låt att köra bil till: Bobby Womack – Across the 110th Street.
-Jag tror alla mår bra med denna i bilstereon.

Dansar till: Aretha Franklin – Rock steady.
-Jag är väl inte så frekvent på dansgolven men den här svänger.

Lyssnar på i smyg: Method Man – Bring the pain.
-Jag har egentligen inte någon låt eller genre som jag är generad över att lyssna på. Däremot är sättet jag lyssnar på 80 och 90-tals hip-hopen inte passande någonstans.

Långköraren – Bruce Springsteen – It’s hard to be a saint in the city.
-Denna hade kunnat vara med på "första inköp" då jag som nioåring försökte mig på att köpa Born in the USA skivan men misslyckades. Istället blev det Greetings from Asbury Park. Det är tidiga låtar (fram till -73 tror jag), texterna är fenomenala. Greetings från Asbury Park är helt klart ett lyssningsförslag till dem som bara känner honom som "gubbrock".

Föder glädje: Arthur Conley – Sweet soul music.
-Den här plockar upp en när man är nere. Riktigt bra.

Pepplåt: Kenta – Just idag är jag stark.
-För mig som coach handlar det inte så mycket att få upp adrenalinet som att ha en bra känsla inför matcherna. Den här ger mig bra sinnesstämning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista