Boktips

Lena Sjödins boktips v.20

Två vårlätta, men inte desto mindre tänkvärda, pockettips serveras idag. Det är inga romaner utan snarare två lättlästa böcker med kortare texter och betraktelser över tillvaron och kärleken. Sen kan vi inte missa att det är den stora bokbytardagen på torsdag.

Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer
Mia från komikerparet Mia och Klara har gjort en bok av sina krönikor i tidningen Mama och delar av sin blogg. Det är osminkat, vardagsnära och dråpligt på 160 sidor. Mia är befriande ärlig och allt annat än pretentiös med sina texter. De bara är. Rätt upp och ned. Ett och annat gott skratt tillsammans med små ångestförlösande tankar gör den här boken till en snabbläst resa genom vuxenlivet.

Kärlek, hur fan gör man? av Bob Hansson
Bob undrar och frågar dem som vet. Han konstaterar i inledningen att kärleken är enkel men tvåsamheten besvärlig. Man älskar lite för att plötsligt finna sig skrikande fula ord vid diskbänken. Hur blir det så? Hur blir tvåsamheten sådär självklar som alla vill? Genom en serie intervjuer lockar Bob fram det ena svaret efter det andra. Läsaren blir kanske inte klokare i ämnet kärlek, men definitivt berikad och sugen på att själv utforska ämnet. Bobs stående kommentar "Jaha", sammanfattar det svåra i det hela. Det finns ju sällan något facit när det kommer till frågor om kärlek.