Musikbagaget 4 oktober

Sofia Mirjamsdotters musikbagage

Sofia Mirjamsdotter är huvudperson i Musikbagaget idag. Hon är frilansjournalist, och anlitas ofta när det gäller föreläsningar och debatter om sociala medier. Hon bloggar, twittrar, facebookar flitigt och i våras nominerades hon som en av fem personer till Årets branschpersonlighet.

Ärvd låt från mina föräldrar
Gullan Bornemark - Sudda sudda
Jag gillar faktiskt Gullan! Och när jag växte upp spelades det mycket klassisk musik, men även barnvisor. Jag lyssnade ofta på henne och samlar på Gullan-vinyler.

Min första musikaliska upplevelse
The The - Armageddon days are here again
Var på konsert i Fryshuset när de var på turné efter att ha släppt Mind Bomb. Älskade albumet, älskade Matt Johnsson, konserten däremot var en besvikelse. Dålig sikt, halvkasst ljud. Bilresan dit med The The i bilstereon var en större upplevelse.

Just nu lyssnar jag på
Johnossi - Mavericks
Jag lyssnar ju på massor av musik hela tiden, men jag kollade helt enkelt på vilka låtar jag har lyssnat på mest de senaste veckorna och då blev det den här.

En artist som har betytt mycket för mig
Depeche Mode - I feel you
Bara för att jag måste säga nån. Var sen på dem, men föll pladask för Violator och Songs of Faith and Devotion

Tröstlåt
Morphine - The Night
Det finns nog ingen annan låt jag lyssnat på så många gånger. Den är helt klart på min tioitopp över världens bästa låtar.

Det här får mig att dansa
Nouvelle Vague - Dance with me
Jag dansar ju inte egentligen, men den här låten är en fin låt som handlar om att dansa och videon till den är bedårande på alla sätt och vis.

Bästa peppningslåten
Cake - I will survive
Det finns ju olika skäl att tröstas, men det är den absolut bästa att lyssna på om man lider av kärleksdepp. Dessutom en av världens bästa covers, nånsin.

Låt till min älskade
Big jet plane - Angus & Julia Stone
Jag har ju ingen älskad. Men jag är verkligen kär i den här låten!