1 av 6
Ulf Parment skapar. Foto: Matilda Jansson
2 av 6
Veckans formgäst Ulf Parment, en glad frisör med snus under läppen. Foto: Kerstin Ericsson
3 av 6
Ulf Parments favoritform. Ja, det är inte stolen, alltså. Och inte jackan heller ... Utan ljusstaken förstås! Foto: Kerstin Ericsson
4 av 6
Kerstin provade den peruken som Ulf hade med sig - tjusigt! Foto: Ulf Parment
5 av 6
Ulf Parment skapar och pratar. Foto: Matilda Jansson
6 av 6
Ulf Parments skapelse, ett Nobel-glas i modellera. Foto: Karin Lönnå
Form hos Lönnå

Kille med koll på stråna

Veckans formgäst har hållit på sen 1960-talet med att få ordning och rätt stuk på folks huvuden. Ja, då menar vi alltså stråna ovanpå ... Ulf Parment började som frisörlärling när han var 14 år och har alltid trivts med jobbet. Hos Lönnå i P4 var han inte rädd för att säga vad han tyckte om olika frisyrer och satte utan knot glatt igång med uppdraget att skapa på temat Nobel. Ett verk i modellera som han tyckte skulle hamna på middagsbordet inför Nobelmiddagen i december.

Ulfs favoritform är egentligen ett stort träd som står utanför hans hus, men det var lite svårt att ta med sig, så det blev en ljusstake istället. Blank och fin och ganska lik ett träd, faktiskt. Sen blev det snack om frisyrer, peruker och västernorrländska former. Bland annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".