Sundsvalls Dragons klubbdirektör Anders Jansson spelar dunka-dunka i Lönnås Musikbagage. FOTO: Ulf Thonman
Musikbagaget 11 oktober

En mästardrakes Musikbagage

Han förde Sundsvall Dragons till SM- guld, Anders Jansson. Det efter att närt drömmen om att sätta Sundsvall på den svenska basketkartan. Nu är en ny säsong igång, och den startade med seger på hemmaplan mot EcoÖrebro.

Nu gästar Sundsvalls Dragons klubbdirektör Anders Jansson Lönnå.

Här är låtarna han lyssnar på...

Ärvd låt från mina föräldrar
Sven-Ingvars - Min gitarr
Det var framför allt mamma som lyssnade på Sven-Ingvars. Och då gjorde ju jag det också. Jag kommer ihåg när jag följde med mamma till skräddaren och tog tag i den där puff-grejen som gjorde markeringar på kjolen, och använde den som mikrofon. Jag tog i och sjöng Min gitarr, och blev självklart vit i ansiktet av puffen... När det är Sven-Ingvars på radion ringer fortfarande mamma eller brorsan och tipsar.

Min första singel
Hep Stars - Cadillac
Nu blev man lite tuffare. Skaffade långt hår och tuffare jacka (som krympte i tvätten och blev oanvändbar...)

Just nu lyssnar jag på/gillar jag
Takida - Curly Sue
Ett lysande lokalt band, som jag faktiskt nyss har upptäckt. Han har en fantastisk röst!

Min låt som jag gillar i smyg
Kenta - Just idag är jag stark
Jag gillade den här redan när den var med i Melodifestivalen, men då var det liksom inte läge att säga det. Jag vågade inte. Men sen har den hängt med och texten har fått en djupare mening. Nu för tiden skäms jag inte alls för att jag gillar den!

Tröstlåt
De 3 tenorerna (Pavarotti, Carreras, Domingo) - O sole mio
Jag är helt omusikalisk själv, men bra på att lyssna, och ibland är det skönt att lyssna på folk som verkligen kan. De här tre gentlemännen är liksom i en klass för sig.

En artist som har betytt mycket för mig
Ulf Lundell - Snart kommer änglarna att landa 
Jag har hängt med honom sedan 15-årsåldern. Gillar både hans musik och hans böcker och fortfarande köper jag allt nytt som kommer med honom.

Det här får mig att dansa
Bob Marley - Buffalo soldier
Den här behöver man inte dansa så mycket till, så den passar mig. Jag är så dålig på dans ... till den här står jag mest stilla!

Bästa peppningslåten
Rolling Stones - Start me up
Den här har blivit en klassiker på basketplanen faktiskt. Vid uppkast brukar den här höras. Stones brukar också ofta öppna sina konserter med den här. Och spelar man den riktigt högt är den en fantastisk pepplåt.

Låt till min älskade
U2 - One
Min fru är betyder jätteviktig i mitt liv. Vi har ingen "vår låt", Susanne och jag, men kanske "vår grupp". U2 spelades mycket när vi träffades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".