Boktipset 12 oktober

Två nya titlar från Monika W.

Aldrig är det lika mysigt att kura i soffan med en god bok som på höstkanten. Kanske har man en brasa knastrande, en väl avvägd läslampa sprider bra sken, det är lugnt och tyst i hus och hem.

Då fattas bara själva boken, det finns ju så många att välja på! Men, hjälpen är nära.

Monika Westin ger oss två bra böcker att läsa i Boktipset.

Här är titlarna:

Sorgfjäril av Ingelin Angeborn
Alice har flyttat, långt bort ifrån sina kompisar. Och långt bort ifrån Leo, den nyfunna kärleken. Mamma tycker att det nya huset är charmigt men Alice tycker att det är ett riktigt kråkslott. Att någon mer bor i huset, som kallas Spanska slottet, känner Alice mer och mer men det är absolut inga kråkor. Konstiga saker händer i huset, telefonerna slutar fungera, TV:n slår på sig själv, och klockradion visar tiden 19:29 när den inte alls är det. En fjäril, sorgmanteln, dyker upp lite nu och då, som om den vill säga något till Alice. Alice har en lillebror som inte är som andra barn. När han en dag försvinner för Alice kommer Leo, från den gamla hemstaden 40 mil bort, till undsättning och allt får sin förklaring.

Korv med Bröllop av Måns Garthon och Johan Unenge.
Familjen Rantanen äger hotell Gyllene Knorren och nu kommer det att vara bröllop på hotellet. Korvfabrikörens dotter ska gifta sig med korvbrödbagarens son. Allt planeras in i minsta detalj och självklart serveras det korv med bröd till bröllopsmiddagen. Inget får gå fel den här dagen och brudens hemlighet får absolut inte avslöjas för de övriga gästerna. Dessvärre sker en hel del missöden där middagen kommer på villovägar, minigrisen Pyret har rymt och gömt sig i kyrkan och sonen i familjen, Ingo, får hålla sig på sitt rum för att inte sabotera mer än han redan har gjort. Men som alla bröllop så får även detta ett lyckligt slut och brudens far får inte bara en ny svärson utan också det finaste löfte han någonsin fått från sin dotter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".