Härliga bullar från Lin Lin Foto: Kerstin Ericsson

Kaffekaffetåren och bullebullefesten

Japp, då var det kafferep igen hos Lönnå i P4! Lin Lin, Oscar och Lisa hälsade på och Lin Lin hade bakat supergoda bullar. Doppa till kaffet - mums!

Kanel-/Vaniljbullar 48st

Till degen:
1 paket jäst (50 gr)
100 g smör eller margarin
6 dl mjölk
1 dl socker
2 krm salt
16 dl vetemjöl

Kanelfyllning
50 g smör eller margarin
1 msk malen kanel
1/2 dl socker

Vaniljfyllning
50 g smör eller margarin
1 1/2 msk vaniljsocker
1/2 dl socker

Dubblera ingredienserna till respektive fyllning om endast en sorts bullar ska göras.

Pensling
1 ägg
pärlsocker eller hackad mandel

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt 37o. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca. 30 - 40 min.

Rör matfettet smidigt med socker och kanel eller socker och vaniljsocker tiull fyllningen. Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig med resten av mjölet, dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 24 delar och lägg i bullformar på plåt.

Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250o, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".