Olles "rörihop" kaka med bär och vispad grädde
Kafferepet 24 november 2010

Olles "rörihop"-kaka spred värme i snökaoset

Trots snöovädret utanför studiofönstret så lyckades kafferepets deltagare att ta sig till radiohuset i Sundsvall. Och det var Olle Danielssons tur att ta med "doppa" till kaffet.
Övriga fikagäster var Lisa Ellström och Paula Persson.

Glöm inte att rösta på veckans dilemma.

Rör ihop kaka - OBS får ej vispas

100 g smör (smält och låt svalna)
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Allt röres ihop. Ta sedan 2-3 dl färska eller halvfrusna bär och lägg ovanpå smeten som läggs i en smord bröad ugnsform.

Ställ in formen i nedre delen av ugnen och grädda i 175 grader i ca 25 - 30 minuter. Öppna ej ugnsluckan under tiden.

När kakan tagits ut och svalnat siktar du florsocker över den och serverar med grädde eller vanlijsås.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".