1 av 8
Johan Modéer och Karin Lönnå pratar pasta. Foto: Kerstin Ericsson
2 av 8
Den snygga hushållsassistenten arbetar febrilt. Foto: Karin Lönnå
3 av 8
Den manuella pastamaskinen. Foto: Karin Lönnå
4 av 8
Johan instruerar Karin. Det är dags att börja veva! Foto: Johan Selin
5 av 8
Karin börjar veva, övervakad av Johan Modéer. Foto: Johan Selin
6 av 8
... och vips - så blev det spaghetti! Foto: Johan Selin
7 av 8
En skön känsla: att hålla egen spaghetti i handen. Foto: Johan Selin
8 av 8
Och så plopp, ner i pastakastrullen i någon minut. Sen är det klart! Foto: Karin Lönnå
27 januari Karin provar på

Lätt som en plätt - eller som en spaghett!

Krögaren Johan Modéer blev Karins ledsagare genom konsten att göra egen pasta. Med motiveringen "det är aldrig för sent att prova på något nytt" satte de igång. Enligt Johan gäller renlighet, glatt humör och tålamod när man ska göra egen pasta. Och vissa ingredienser förstås ... Dem ser du här nedanför.

Johans grundrecept för hemgjord pasta

170 g durumvetemjöl
1,25 ägg
1 äggula
0,5 msk olivolja

Blanda ihop i en hushållsassistent eller med degkrokar på elvispen. Eller förstås på klassiskt vis, med en mjölhög på bakbordet, de våta ingredienserna i en grop i mjölhögen och blanda ihop med händerna!... Om degen känns för hård när du knådar ihop den på bakbordet, kan du blanda i en aning vatten också. Låt ligga i ca 20 minuter helst. Sen är den redo!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".