1 av 2
Bokklubben har möte hos Lönnå i P4. Dan Gerell och Lena Sjödin lyssnar intensivt på Monika Westin.
2 av 2
Man måste lyssna också. Dan Gerell i profil med Karin Lönnå i bakgrunden.

Bokmalarna pratade kärlek

Måndagsklubben träffades som vanligt och det var bokmalarnas tur idag. Här hittar du deras tips och tankar.

Dan Gerell tipsar ...

Shantaram av Gregory David Roberts, 940 sidor om en kriminell och heroinmissbrukande australiensare på rymmen från fängelset som hamnar i Bombay där han är med om otroliga äventyr - och det märkliga är att på var och varannan sida skriver han om kärlek. Ibland är det riktigt otäcka maffiatyper han älskar.

En bok som många pratar om just nu.

Monika Westin tipsar ...

Ambassadörens kvinnor av Catherine Gaskin. Två unga kvinnor möts under första världskriget. Livslång vänskap uppstår och vi får följa deras gemensamma väg genom livet med framgångar och svårigheter. Här finns kärleken mellan man och kvinna, föräldrar och barn, kärleken till konsten, vänner emellan och kärleken till naturen och berättelserna. Mitt i allt finns en före detta ambassadör som påverkar och styr livet för de båda kvinnornas familjer på gott och ont. En varm skildring om olika sorters kärlek i livet.

Lena Sjödin Roman tipsar ...

Kicki & Lasse av Peter Kihlgård. En kärleksroman som vänder och vrider på allt. Den är de renaste stunderna av lycka, roligt skrivet men med ett tragiskt drag vilande över texten. Kicki och Lasse har varit gifta i 25 år och vi får följa med på deras kärleksresa. Två moderna storstadsmänniskor, framgångsrika och med sina egna liv och karriärer. Ibland kan de inte leva med varandra. Ibland gränsar deras kärlek till besatthet. Peter Kilhgård bygger historien som en mosaik. I slutet framstår den, äntligen, som en enda, tydlig bild: störst av allt är kärleken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".