1 av 2
Lars Löfgren och Anna Norberg våra filmälskare i P4 (Saknas på bild gör Görel Brattström)
2 av 2
Görel Brattström, klubbens tredje medlem, är med från studion i Örnsköldsvik. Foto: Anna Ahlström
28 februari 2011 Måndagsklubben film

Film i Måndagsklubben

Idag, dagen efter den stora Oscargalan, är det dags för Måndagsklubben att tycka till om film i Lönnå i P4. Anna Norberg, Lars Löfgren och Görel Brattström reder ut om det var rätt filmer som prisades. Temat är kärleksfilmer, och här är klubbens bästa tips:

Breathless - Richard Gere spelar en kriminell ung man som blir kär i en student i Las Vegas. I en stulen bil vill han fly med henne till Mexiko. Men kommer hon att följa med? Bra kärleksfilm, tycker Lars Löfgren.

Garden State - Andrew (Zach Braff) äter lugnande medel och ska besöka sin mors begravning. Där träffar han den lite annorlunda Sam som han blir förälskad i. En gulligt udda film med varma komiska inslag, tycker Anna Norberg. (...som också passar på att tipsa om filmen Älska dig för evigt)

Den engelske patienten - En kvinna dyker upp bland en grupp kartografer i Sahara på 30-talet. En ungersk greve blir förälskad i henne, men hon är gift. Den är vacker och har passion och romantik, tycker Görel Brattström. (...filmen fick för övrigt 9 Oscarstatyetter när den kom)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".