1 av 3
Kenneth Söderman i full aktion
2 av 3
Kenneth Södermans Fisksoppa
3 av 3
Reporter Jocke Jonsson tillsammans med Kenneth Söderman
17 maj 2011 Musik och Mat

Kenneth Södermans Fisksoppa

Nu ska återigen kliva in i rummet där det skivas och hackas och kokar och fräser. Dags för nya kulinariska äventyr med en ny gästkock. Under tio års tid var han rikskänd som Tony i TV-serien Rederiet. Numera är det teater som gäller och för tillfället i pjäsen Bänkad. Men även mat är ett stort och levande intresse för Kenneth Söderman och nu ska han bjuda upp bland grytor och kastruller.

Kenneth Södermans Fisksoppa

Ingredienser (4 portioner):

4-5st potatisar

1 påse med fisktärningar (Finns frysta färdigtärnade)

2hg räkor.

1 burk krossade tomater

3dl grädde

2pk saffran

1 knippe färsk dill

2fiskbuljongtärningar

2 klyftor vitlök

salt

svartpeppar

Gör så här:

Dela potatisarna i tärningar och förkoka dem i 7-8 minuter.

Koka upp 1 liter vatten och 2 fiskbuljongtärningar. Sänk värmen och lägg först i fisken i buljongen och därefter potatisen. Låt sjuda ett par minuter.
Tillsätt en burk krossade tomater, 3 dl grädde och två påsar saffran. Pressa ner två vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda några minuter.
Sist låter vi skalade räkor och dill gå i soppan och värmas upp.

Servera med baguette och en god ost.

Smaklig måltid!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".