Chokladkokoskaka till vänster, Paulas brillor till höger.
18 maj 2011 Kafferepet

Chokladkokoskaka!

Idag var det de tre solstrålarna Carina, Paula och Oscar som samlades hos Lönnå i P4. Förutom en som vanligt trevligt samtal om ditten och datten så bjöd Carina på en sagolikt god kaka till kaffet.

Chokladkokoskaka

Grundrecept

2 ägg
2 dl strösocker
Vispas väl.

ca 75gr smält smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao

Allt röres i och grundsmeten hälles i en smörad och bröad rund form.
Grädda i ca 200 grader, ca 20 min.
Låt kakan svalna väl. Dela sedan kakan på hälften.

Glasyr

Ca 50-75 g rumsvarmt smör
Ca 1,5-2 dl florsocker
Ca 1dl kokos
Ca 125 g Philadelphiaost
Ca 1 tsk vaniljsocker
Ca 1-2 tsk kallt kaffe

Bred ut ca ¾ av glasyren på på båda halvorna och sätt ihop kakan som en tårta.

Bred resterande utanpå och strö lite mer kokos sikta lite florsocker, klart!

Mums!

Carin Wallin-Nordqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".