26 september 2011 Musikbagaget

Ett bagage fyllt med dansband

2:11 min

Jörgen Edbom är en trogen P4-lyssnare som skickat in sitt Musikbagage till programmet. Jörgen är riktigt dansbandsbiten, och gillar allt från Sannex till Lars-Kristerz. Alnö utanför Sundsvall är platsen där Jörgen både bor och jobbar. Två jobb hinner han med, dels på ett gruppboende och dels på en förskola. Och dessutom är han förbundskapten för Västernorrlands flicklag i innebandy, -94, -95, -96.

En av låtarna Jörgen tog med till programmet var William Freestyles låt Fårfarmaren, en låt han fick leta efter land och rike runt. Men trägen vinner.

Skicka in ditt musikbagage du med! Vem vet, du kanske också blir inbjuden till programmet ...

Min första skiva: Bruce Springsteen, Born in the USA

Låt som jag ärvt från mina färäldrar (också låt som jag tycker om i smyg): Rosen med Arne Qvick. "En härlig låt som gick varm hemma hos oss när jag var barn."

Just nu lyssnar jag gärna på: Lasse Stefanz, Främling.

En låt som betyder mycket för mig: En omaka kaffekopp med Svenne Rubins.

När jag kör bil: "är det dansband i stereon, Larz Kristerz har en låt på nya skivan som är fantastisk, spår 8: Den som älskar."

När jag vill dansa: Sannex, Vem får följa dig hem.

Bästa pepplåten: "Utan tvekan Vi är de tuffaste med Nanne Grönvall. Vilken låt och vilket tryck, skall lyssnas på högsta volym."

Min tröstlåt (och skulle välja till min älskade): William Freestyle med Fårfarmaren. "Den är kanon och får mig på topphumör igen. Det är en odödlig ballad."